top of page
Mijke def online.jpg

OVER MIJKE

Creëren doe ik graag. Vanuit "niets" naar "iets" werken met een zekere mate van esthetiek vind ik heerlijk. 

 

Beeld heeft mij altijd gefascineerd en is voor mij de ideale manier om ondernemerschap en creativiteit te combineren. 

Ik heb veel in het buitenland mogen reizen en wonen. Hierdoor beweeg ik mij gemakkelijk in een nieuwe omgeving en voelen mensen zich vertrouwd bij mij.

Mijn focus ligt op commerciële fotografie, campagnes, en branding shoots voor ondernemers en organisaties in Noord-Nederland en de Randstad. Daarin produceer ik zelfstandig, en werk ik ook samen met stylisten, mua's en bureaus.

 

Opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld: Merk Fryslân, de Waddenvereniging, Arriva, NHL Stenden Hogeschool, Visit Wadden, Gemeente Noardeast Fryslân, Fablife, Nederlands Bureau Voor Toerisme en Cultuur, Adema Architecten, it FlinkeboskjeWaddenpaviljoen de NoormanLFK Magazine, One World Magazine.

 

Naast mijn commerciële werk initieer en organiseer ik autonome projecten. Thema’s die terugkomen zijn identiteit, confrontatie, verbinding en veerkracht. Het (wadden) landschap speelt daarbij een belangrijke rol. Ik beweeg me op het grensgebied tussen de geënsceneerde en aangetroffen werkelijkheid. Voorbeelden van projecten zijn: Wad Naakt en Bewustwordingscampagne Wad the F*CK ism Plasticvrije Waddenzee. 

Mijn liefde en interesse voor mensen en natuur uit zich niet alleen via de lens. Ik werk daarnaast aan het herstel van een boomgaard met voedselbosrand. Dit zal een educatieve en culturele plek worden met een daglichtfotostudio: www.tlandjevandokkum.nl

Hier vind je mijn CV.

Foto Kirsten-Bos Venema

bottom of page