Bijgewerkt: 19 okt 2020


“Zo willen we een plek zijn, waar schoolkinderen kunnen komen om te zien hoe fruit groeit en bloeit, hoe planten en voedsel hun natuurlijke weg vinden. Familie Bos staat open voor samenwerkingen om dit prachtige stuk grond, als stadspoort van Dokkum te onderhouden en op te bouwen."


Dit stond vorige week in de lokale krant. Al een aantal maanden is dit mooie stukje grond in het bezit van mijn familie. Samen met mijn vader gaan we het nieuw leven inblazen. Er is al een hoop gebeurd. Het online platform In-Dokkum interviewde ons ook en schreef een leuk artikel over de activiteiten.


Het herstellen van de boomgaard met unieke fruitrassen, het aanleggen van een voedselbos en plaatsen van bijenkasten en het herbouwen van de vervallen schuren op het terrein. Genoeg werk aan de winkel! Daarnaast leent het terrein zich voor prachtige fotoshoots. Zowel particulier als zakelijk. Een zwangerschapsshoot heb ik gedaan, een nieuw kledingmerk van Nynstyles is hier gefotografeerd, de teamfoto's en portretten van verloskundigenpraktijk Dokkum zijn hier gemaakt en nog een andere bedrijfsshoot heeft hier plaatsgevonden. De combinatie van natuur en rustieke gebouwen zorgt voor een afwisselende sfeer.


Nieuwsgierig? Wil je samenwerken? Op zaterdag 3 en 10 oktober houden we Plukdag. Wees welkom en kom vooral op de fiets!
Bijgewerkt: 15 sep 2020


Beide zijn wij moeder en beide houden wij van Friesland. Sinds corona zijn we aangewezen op onze prachtige provincie. En dat vinden wij helemaal niet erg. Er is genoeg te ontdekken, maar waar dan precies? Wij, Nynke van Dijk van kinderkledingwinkel Nynstyles en ik, wilden die leuke verborgen parels wel eens in kaart brengen en dat van gezinnen horen die daar wonen. Visit Friesland was enthousiast over ons idee en we mochten aan de slag! 5 gezinnen uit Friesland benaderen, interviewen, stylen en fotograferen. Super mooie opdracht voor onze zomer 2020.


We beginnen met de blog waar we mee zijn geëindigd. Ingrid en Niels uit Menaam delen hun kidsproof tips voor Noord West Friesland. Een prachtig gebied van Leeuwarden tot Harlingen en St Annaparochie. Wij waren blij verrast over de plek waar we hen ontmoette, hun favoriete uitje dichtbij huis: minicamping en theetuin Slappeterp. Lees hun liefde voor Friesland en al hun fijne adresjes voor een dagje uit, rust & ruimte, of juist 'iets met cultuur' in onderstaand mini-magazine.


Noord West Friesland - Ingrid en Niels
.p
Download P • 20.56MB
  • Instagram Social Icon
  • Black LinkedIn Icon